მეცნიერებმის თქმით, ბოკალი შამპანური ხანგრძლივ სეირნობას უდრის
რჩევები | 10.01.2017
1. ამცირებს ინსულტისა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს - ექიმ ჯერემი სპენსერის თმით, შამპანური მდიდარია სასარგებლო პოლიფენოლებით, რაც დადებითად მოქმედებს კაპილარების ელასტიკურობაზე. 

2. არეგულირებს წნევას - იმავე პოლიფენოლების გამო ადამიანს უუმჯობესდება სისხლის მიმოქცევა და ურეგულირდება წნევა. 

3. იკლებს ინსულტის რისკის დონე - კვლევის შედეგად დადგინდა, რომ შამპანური აუმჯობესებს ტვინის უჯრედების მუშაობას, რის გამოც იკლებს ინსულტის რისკი. 

4. უჯრედებს ჟანგბადით ამარაგებს - პოლიფენოლები აუმჯობესებენ სისხლის მიმოქცევას, ჟანგბადითა და სასარგებლო ნივთიერებებით სწრაფად ამარაგებენ ორგანიზმს, აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას.

5. აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას - იგივე პოლიფენოლების დახმარებით კუჭ-ნაწლავის სისტემა უკეთ გადაამუშავებს საკვებს. 

6. ქოლესტერინის დაგროვებას უშლის ხელს - იელის უნივერსიტეტის მედიკოსების კვლევით დადგინდა, რომ შავი ღვინის მსგავსად შამპანურიც დაგიცავთ ქოლესტერინის დაგროვებისგან. აგრეთვე, ათეროსკლეროზის, დიაბეტისა და ალცგეიმერის დავადებისგან. 

7. აფერხებს დაბერებას - შამპანური და შავი ღვინო იცავს უჯრედებს დაბერებისგან, ათავისუფლებს მათ მავნე რადიკალებისგან. 
გააზიარე
კომენტარები (0)


პოპულარულები
ტესტი
სხვა სტატიები